HØR VÅR SISTE PODCAST HER:

UFC FØRST UT ETTER KORONA

(shutterstock) UFC 249 er først av store events etter koronaen.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

UFC 249 – ENDELIG SPORT PÅ TV IGJEN: UFC har siden korona-pandemien tok overhånd i USA prøvd å arrangere MMA stevner. Nå er det klart for storkamp.

HAR PRØVD I MÅNEDSVIS

UFC prøvde å sette sammen en begivenhet på Tachi Palace Casino Resort i Lemoore, California, 18. april, før sjefen sjøl White, sa at han ble bedt om å holde seg rolig av rettighetshaver ESPN. Det kortet ville vært i såkalt “native american”-land, som er suveren og unntatt fra Californias COVID-19-retningslinjer.


GUVERNØR GODKJENTE STEVNE

Nå er det derimot duker for storkamp. Det er selvfølgelig utfordringer med tanke på smittefaren, men UFC 249 er innenfor reglementet.

Florida og byen Jacksonville er fullt ut om bord. Guvernør Ron DeSantis har erklært profesjonell idrett som en viktig virksomhet, og dermed er det gitt grønt lys.

— Jeg vil beholde det gode forholdet. Jeg vil at de skal investere i Florida, sier Guvernøren til ESPN.

-Vi fikk UFC til å komme til Jacksonville. Igjen, det kommer ikke til å være noen fans. Men jeg tror det kommer til å være et bra arrangement for folk.

LES OGSÅ:

NÅ AVGJØRES SERIEGULLET TIL LIVERPOOL

POGBA HAR BESTEMT SEG

SUPERSPISS VIL TIL UNITED

STORE NAVN PÅ KORTET

DET ER STORE KAMPER på plass da UFC er tilbake, med UFC 249. På hovedkortet vil Tony Ferguson kjempe mot Justin Gaethje om UFCs midlertidige lettvekt titteø. Vinneren er da først i køen mot Khabib Nurmagomedov, som igjen ikke kunne møte Ferguson, på grunn av det han beskrev som pandemi-relaterte reisebegrensninger.

Henry Cejudo vil forsvare sin bantamvekttittel mot den tidligere mester Dominick Cruz i co-main event i UFC 249. Det ryktes dessverre om avlysninger her på grunn av sikkerhetsgrunner.

Og i en tungvektskamp, vil Francis Ngannou ta på seg Jairzinho Rozenstruik.

Viasat-kommentator Andreas Lagaard har fundert mye mellom fornuft og savnet etter sport og MMA på TV.

– Jeg tror at dette utføres så trygt som mulig, og at kanselleringen av Jacare mot Hall-kampen er et tegn på at de tar alle forholdsregler.

– Ingen korporasjoner i USA vil sette seg i en posisjon der de kan bli ofre for milliardsøksmål. ESPN-avtalen krever et høyt antall show av UFC for å utløse en års-bonus på 750 millioner dollar. Derfor har UFC intensiver for å gjøre dette så trygt som mulig, sånn at de kan levere jevnlige show fremover. Det uten å bli ned-stengt av politisk press pga uavklart smittevernregime som i California i april, sier kommentatoren som er spent på både kampene og hvordan dette skal foregå.

WHITE MENER DET ER VALGFRITT

President Dana White har under flere videomøter, tidligere denne måneden, fortalt at UFC-fighterene ikke trengte å gå kamper under pandemien hvis de ikke ville. Amanda Nunes trakk seg fra sitt tittelforsvar mot Felicia Spencer, fordi hun sa at begrensningene knyttet til pandemien hindret henne i å ha en full treningsleir.

Men i motsetning til mange andre idretter, hvis utøverene ikke konkurrerer, får de ikke betalt.

Stevnet UFC 249 vil gå på VIAPLAY, lørdag natt fra cirka klokken 02.

LES FLERE SAKER:

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg vedrørende hvordan du kan annonsere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Om du fortsetter å navigere på nettsiden, da godtar du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.