HALLE OM LEEDS-OPPRYKK

GUNNAR HALLE LEEDS: Nordmannen har spilt for en av aristokratene i engelsk fotball. (NTB Scanpix)

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

GUNNAR HALLE LEEDS: Den tidligere storheten Leeds kan fullføre en lang og kronglete vei tilbake til det gjeveste selskap i sommer. – Det ser bra ut nå, sier Gunnar Halle.

EN LETTELSE

Leeds er en av aristokratene i britisk fotball, men har også stått for en av de mest bemerkelsesverdige kollapsene. Fra medaljer i Premier League og semifinale i mesterligaen gikk turen helt ned til nivå tre i 2007.

Gunnar Halle er en av fire nordmenn som har spilt Premier League-fotball for hvittrøyene. Han var i Leeds fra 1996 til 1999, en periode der Leeds kvalifiserte seg både for Uefa-cupen og mesterligaen.

– Jeg følger jo fortsatt med klubben og har litt kontakt med dem. Så det er veldig bra at det nå ser ut som de kommer seg opp. Det har vært en litt brokete vei i perioder, men nå har de satt seg i en posisjon som er god, sier Halle til NTB.


Leeds har fem kamper igjen av sesongen og har tre poeng ned til Brentford på 3.-plass, men hvittrøyene har én kamp mindre spilt. Blir det seier over Stoke torsdag, blir luken på seks poeng. Både 1.- og 2.-plassen gir direkte opprykk til Premier League.– Fantastisk støtte

– Det har vært en lang vei med mange opp- og nedturer eller egentlig ikke så mange oppturer den siste tiden. For supporterne som har ventet på dette lenge, og egentlig forventet at Leeds skal være i toppen, vil det være en lettelse, sier Halle.

I 1998 Gunnar Halle har signert ny langtidskontrakt med Leeds Utd. Scan-foto: David Davies/Polfoto

– Hva slags forfatning er Leeds i nå? Er det en toppklubb?

– Det jeg tror jeg de vil være. De har en fantastisk støtte fra supporterne og næringslivet, og Leeds er en by som er stor og med mye engasjement. Så jeg tror helt sikkert de vil være godt rustet til å stå i toppen.

Halle mener Leeds nå har fått på plass gode ledere både i klubbadministrasjonen og i styret. Det har ikke alltid vært tilfellet for kaosklubben. Ringreven Marcelo Bielsa har fått god kontroll på klubben som manager.

– Det har vært mye kaos, og det er negativt med trenere som ble sparket både her og der, og det gikk unna en periode. Men med nye eiere er det blitt stabilisert. Bielsa har kommet inn og gjort en god jobb, mener Halle.

– Hvis de rykker opp nå, så trenger de å forsterke troppen. Det er helt klart, fortsetter 54-åringen.De skumle pengene

– Men da må det brukes penger, og det er kanskje skummelt for Leeds etter alle de økonomiske problemene?

– Det er klart at det er det, men de får en god del nye midler hvis de rykker opp. Og så tror jeg de vil prøve å drive klubben med sunn fornuft. Det går an å gjøre det bra uten å ha budsjettene til de helt store. De må prøve å komme seg opp og så etablere seg der, sier Halle.


Den tidligere landslagsbacken håper å kunne ta turen over for å se Leeds på toppnivå igjen neste sesong.

– Hva er forskjellen på det Leeds du forlot i 1999 og det som kan rykke opp i år?

– Det er mange nye koster i ledelsen, det er kanskje den største forskjellen. Med tanke på stadion og anlegg og sånn var det veldig bra da jeg var der også. Men det har vært store utskiftninger blant de ansatte, så det er den store forskjellen.

(©NTB)


LES OGSÅ:

UFC-VERDEN I SJOKK: KHABIB LEGGER OPP!

-VAN DIJKS SKADE KAN VÆRE KARRIERE-TRUENDE

SISTE OPPDATERING PÅ VAN DIJKs SKADE

LIVERPOOL KREVER ETTERFORSKNING

SISTE FRA SPORTSNYHETERPÅ.NET:

HAREIDES FØRSTE SIGNERING I RBK

FOTBALLSJEF HÅPER PÅ 2500 TILSKUERE

GOLF-HOVLAND OM OL


LES FLERE SAKER:

Reklame

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg vedrørende hvordan du kan annonsere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Om du fortsetter å navigere på nettsiden, da godtar du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.