HØR VÅR SISTE PODCAST HER:

SLIK BLIR NYE TOKYO-OL

(Shutterstock) OL Tokyo 2021

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Arrangørkomiteen har satt en ny dato for når OL i Tokyo vil starte, etter at lekene ble utsatt på grunn av COVID-19 pandemien.

Det nye tidspunktet ble offentliggjort av presidenten i arrangørkomiteen, Yoshiro Mori på en pressekonferanse. Som kjent var det ventet at sommerlekene ville bli flyttet til 2021. Opprinnelig dato var 24. juli til 9. august i 2020, men nå er det klart at lekene utsettes med et år. Den 23. juli skal etter planen åpningseremonien gå av stabelen i Tokyo.

– Vi har tilegnet oss en del kunnskap om varmeakklimatisering. Dette hadde vi sett for oss å bruke i år, men vi kan dra nytte av det neste år, sier Marit Breivik til NTB.

Den tidligere landslagsjefen er ansvarlig for sommeridrettene i Olympiatoppen. Breivik er dog litt usikker på hvordan kvalifiseringen skal gjennomføres for akkurat håndball. Norge, har to håndballag, som foreløpig etter planen skal spille kvalifisering i juni i år.

LES OGSÅ:

SLIK SKAL NORGE SLÅ FINLANDS REKORD

HER ER SOLSKJÆRSOVERGANGSPLANENE KLARE ETTER VIRUS-AVBREKKET

MÅTTE UNNGÅ FOTBALL-EM

Flytting av OL til mai kunne risikert at det krasjet med fotball-EM, som også har utfordringer på grunn av viruskrisen, i følge OL i Tokyo sine hjemmesider.

LIVERPOOL KAN BLI SNYTT FOR SERIEGULLET

Paralympics flyttes til 24. august til 5. september. De nye datoene gjør at svømme-VM og fridrett-VM – som er planlagt i 2021- nok også må flyttes.

LES FLERE SAKER:

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg vedrørende hvordan du kan annonsere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Om du fortsetter å navigere på nettsiden, da godtar du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.