HØR VÅR SISTE PODCAST HER:

MANCHESTER UNITED-STJERNE TILTALT

CAVANI MANCHESTER UNITED: Uruguayaneren blir å se hos Solskjær og Old Trafford. (Shutterstock)

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

MINIMUM TRE KAMPER UTE: Manchester United spilleren Edison Cavani er tiltalt for brudd på regelverket til Englands fotballforbund etter at 33 åringen publiserte en kommentar i sosiale medier, som ble oppfattet som rasistisk.

HAR BEDT OM UNNSKYLDNING

Det var etter oppgjøret mot så Southampton at Manchester United spissen i en Instagram historie melding fra en supporter med ordene «grasias negrito». Det har fått folk til å reagere, da meldingen ble oppfattet rasistisk på grunn av bruk av ordene.

-Jeg er fullstendig mot rasisme og jeg slettet meldingen så snart det ble forklart at ordene kan tolkes annerledes. Jeg vil be om unnskyldning så jeg kan komme meg videre etter episoden, det skriver NTB.


 Nå er det klart at fotballforbundet har tiltalt 33-åringen for et grovt brudd på forbundets regelverk om rasisme.  Cavani risikerer nå flere kampers utestengelse.

Cavani er ikke den eneste uruguayaneren som har gjort samme tabben. Hans landsmann Luis suarez ble i 2011 utestengt i 8 kamper etter å ha brukt ordet «negrito», men da en hissig krangel med Patrice Evra

– Edison og klubben var tydelig på at det var absolutt ingen ondsinnet hensikt bak meldingen, som han slettet og ba om unnskyldning for så snart at han ble informert om at den kunne feiltolkes. Spilleren og klubben vil nå vurdere tiltalen å svare FA deretter, skriver meg Manchester United i en pressemelding.

MINIMUM TRE KAMPER

En tiltale for rasisme gir et minimum på tre kampers utestengelse. Det er dårlige nyheter for Manchester United, som ikke har råd til å tape en spiss av Cavani sitt kaliber, i et forsøk på å få sesongen i gang igjen, og ta igjen lagene foran «de røde djevlene» på tabellen.

Når det er sagt så kan Cavani og Manchester United være lettet over at ikke straffen ble strengere da konsekvensene for rasisme ofte fører til ytterligere strengere straffer.


LES OGSÅ:

KLOPP VURDERER SMART BYTTE VED HJELP AV POOL-STJERNE

SE HVEM SOM SKAL VÆRE RONALDOS ERSTATTER I UNITED


LES FLERE SAKER:

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg vedrørende hvordan du kan annonsere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Om du fortsetter å navigere på nettsiden, da godtar du våre vilkår for bruk av informasjonskapsler.